top of page

Updates

Biodynamische therapie

Dat ik na mijn scholing in Psychologie meer het lichaam (zowel fysiek als energetisch) wilde betrekken, was wel duidelijk. Het werd een ontdekkingsreis. De vondst bleek een rijk gevulde schat. De parels die ik ben gaan omarmen zijn Yoga, Ayurveda en Biodynamische Psychologie. Daar heb ik een snufje antroposofie aan toegevoegd, vanwege de liefde voor Moeder Natuur. In mijn leven en werk zijn ze verweven. In deze tekst deel ik iets meer over Biodynamische therapie. Als je er nog niet van binnenuit mee bekend bent, is het niet zo eenvoudig te vatten.


Biodynamische therapie is niet zozeer een doelgericht, probleemoplossend proces. Het brengt je in contact met universele waarden en jouw innerlijke levenskracht.


"Biodynamische therapie is niet (alleen) bedoeld om je persoonlijkheid te veranderen of om defensies uit te dagen. Als biodynamisch therapeut willen we onder de laag van de persoonlijkheid komen. We ondersteunen je om in de diepten van je onbewuste af te dalen en contact te maken met de levenskracht die in deze diepten gebonden zit. De cycli die in het verleden gestagneerd zijn, kunnen zo alsnog voltooid worden. Zo kom je in jouw unieke onafhankelijk welzijn. Leven in harmonie met de universele waarden, dankzij de verbinding met jouw innerlijke levenskracht.


Biodynamische therapeuten werken toe naar het harmoniseren van de stroom van jouw levenskracht op alle niveaus, zoals in een cyclus. Psychologisch ((cognitief, emotioneel), musculair (motorische handelingen door willekeurige spiersystemen) en vegetatief (metabolisme, spijsvertering- en ademhalingsprocessen en de circulatie van vocht in het lichaam). Door op al deze niveaus te werken, voeden en steunen ze elkaar. Ook willen we de actieve functies van de linkerhersenhelft en de receptieve functies van de rechterhersenhelft en onze dierlijke aard met onze hogere natuur integreren. Zo zijn mensen in staat om een innerlijk evenwicht te bereiken met een rijk spectrum aan ervaringen."
Comentarios


bottom of page