top of page

Updates

Aangeraakt

Bijgewerkt op: 6 okt. 2020Door het vanochtend zo stille Vondelpark bracht ik mijn dochter naar school. Op de terugweg fietste ik langs de Koffiesalon waar ik al vele jaren dat ene kopje koffie per dag dronk. De afgelopen maanden waren zij gesloten en vervolgens open voor take a way. Vandaag mochten we weer binnen koffie drinken, fijn op deze regenachtige dag.


Ik zat op een barkruk bij het raam, proefde de smaak van koffie en verwarmde mijn handen aan het glas. Het was ooit een soort routine geweest, een gewenning om daar snel een koffietje te drinken voordat mijn werkdag startte. Een routine die ik eigenlijk ook irritant vond, teveel een gewoonte en te weinig aanwezigheid. En daar zat ik weer... Vandaag was het anders. Ik vond niet zoveel. Ik zat daar op die barkruk koffie te drinken, meer niet. Ik was niet zo gehaast als ik mij herinnerde. Er kwam geen oordeel over wie ik graag tegenkwam en wie liever niet. Ik dacht niet na over 1,5 meter afstand houden of wat ik straks allemaal moest doen. Het had iets vanzelfsprekends wat anders voelde dan een gewoonte. Het voelde vrijer, ruimer en meer aanwezig.


Zonder het te doen, nam ik mijn lichamelijke sensaties waar. Alsof ze beter hoorbaar en voelbaar waren nu mijn hoofd niet zo druk was. Het gaf me een levendig gevoel. Een aanwezigheid die anders voelde dan de alertheid die ik me nog wazig herinner. Ik zat vlakbij de ingang en resoneerde full spectrum mee met iedere binnenkomer.


Mijn aandacht verplaatste zich naar mijn hartgebied. Het begon met een gevoel van lichte onrust. Het was alsof ik gepiep en gekraak waarnam en opeens volgde een soort plofje. In mijn hele borststreek begon het te draaien van klein naar groot; als een draaikolk. Open en onbevangen keek ik om me heen.


Ik voelde dat ik straalde en mensen begonnen tegen me te praten. Ik voelde me zo verbonden en het raakte me. Het leek alsof losse draadjes zich samentrokken tot een kleurrijk tapijt. Ik voelde ontroering opkomen, een traan liep als een zachte dauwdruppel over mijn wang. Een verdiepte dankbaarheid om me zo verbonden te voelen met dat wat is. Aangeraakt worden zonder fysiek contact, het kan.


Ik ging alleen maar even snel een koffietje drinken....


 

Nieuwsgierig naar hoe je je lichaamsbewustzijn en vermogen om echt verbonden en aanwezig te zijn vergroot? Of zou je graag een verrijkt gevoelsleven en verruimde waarneming willen ontwikkelen zonder dat je last hebt van overgevoeligheid? Wil je groeien in zelfacceptatie en je vaker ontspannen voelen?

Dit zijn allemaal onderwerpen waar ik je met veel plezier en toewijding in bij kan staan, als mens, zij aan zij.

Mijn referentiekader is ruim, dus er is altijd wel een ingang te vinden. Hoewel ik het mijn levenswerk zou noemen heb ik professioneel gezien mijn praktijk sinds 2008 en werk ik als counselor, lichaamsgericht psychotherapeut, energy clearer, yoga docent en healer.


Comments


bottom of page