top of page

Updates

Workshop 'gewaarzijn'

Vrijdag 22 November 2024 van 9.30 tot 17.00 uur te Kaap Doorn in samenwerking met Korthagen Opleidingen.


Het thema: Gewaarzijn gaat vooraf aan alles wat je doet als coach en is ook cruciaal voor je eigen persoonlijke groei: wat neem je eigenlijk waar, welke aspecten krijgen jouw aandacht en welke minder? Iedereen heeft hierin gewoontepatronen, die je heel krachtig kunnen maken, maar die ook beperkend kunnen werken.


Volgens de psychologen Marton en Booth is essentieel voor je professionele ontwikkeling dat je leert om méér aspecten waar te nemen dan voorheen. Zij noemen dat “een verandering in de ogen waarmee we de wereld zien”.


De workshop Gewaarzijn is nuttig voor wie wil leven en werken vanuit een ruimer perspectief. Een zienswijze waarbij je in contact komt met meer opties om met jezelf, anderen en je omgeving om te gaan. De workshop geeft je de mogelijkheid om jouw waarneming te verfijnen. Je krijgt er als het ware een intelligent en sensitief zintuig bij. Je bent daardoor beter in staat om dat wat voorheen onzichtbaar leek, nu eenvoudiger ‘boven het tapijt’ te krijgen. Het helpt je ook om innerlijk meer verbonden te zijn met jezelf, waardoor je steviger in je eigen kern verankerd bent. De workshop ondersteunt je om te werken vanuit jouw diepste kwaliteiten en om meer wijsheid in te brengen in jouw relaties.


Doelgroep: Je kunt deelnemen als je eerder minimaal de basiscursus Krachtgericht coachen volgde bij Korthagen Opleidingen en verlangt naar persoonlijke ontwikkeling in gewaarzijn, zowel bij jezelf als bij de mensen met wie je werkt (coachees, collega’s, leerlingen). Soms nemen we situaties of onszelf wat beperkt waar of steeds vanuit hetzelfde kader, wat steeds dezelfde uitkomst brengt. Deze dag is helpend als je tot meer genuanceerde of diepgaander uitkomsten wilt komen. Ook als je vaak twijfelachtig bent of soms wordt overspoeld door gedachten en prikkels, zal deze dag je helpen meer vanuit je eigen kern te leren handelen.


Werkwijze: Op deze dag zullen we spelenderwijs ervaringen met onszelf en elkaar opdoen, die we verhelderen met theorie. Via allerlei oefeningen train je jezelf in het vermogen om ruimer waar te nemen en daardoor anders te kijken en luisteren. We zullen je tools aanreiken om dat wat zich subtiel aandient, beter te kunnen onderscheiden, zodat je gaat waarnemen wat eerst onbewust bleef.


Opbrengsten:

  • Verscherpt gewaarzijn van het hier-en-nu.

  • Anderen kunnen ondersteunen bij gewaarzijn.

  • Ontwikkeling van een ruimer perspectief, op jezelf en de omgeving.

  • Meer bewustzijn van jouw diepste kwaliteiten en die van anderen.

  • In staat zijn tot subtieler kijken en luisteren.

  • Verwerven van een ruimere waaier aan opties om met jezelf en anderen om te gaan.

  • Manieren vinden om minder hard te hoeven werken en meer thuis te raken in moeiteloosheid en de organische stroom van het leven.

  • Een diepere ervaring van Zijn en Inter-Zijn.


Begeleiding: De workshop wordt begeleid door Michelle van der Zee en Fred Korthagen.


Michelle van der Zee is lichaamsgericht therapeut en gespecialiseerd in Biodynamische Psychologie. Sinds 2008 geeft zij therapiesessies vanuit haar eigen praktijk en geeft zij trainingen, workshops en lezingen. Zij heeft een achtergrond in het bedrijfsleven waar zij managementfuncties heeft bekleed binnen Human Resources en Marketing. Zij is opgeleid in toegepaste psychologie, transactionele analyse en yoga. Zij praktiseert yoga, ayurveda en mindfulness in haar dagelijks leven. Voor meer informatie over Michelle, klik hier.


Fred Korthagen is emeritus hoogleraar onderwijskunde, met als specialisaties opleiden, training en coaching. Hij is een ervaren trainer en Gestalt-therapeut. Hij heeft ook een achtergrond in psychosynthese, NLP, voice-dialogue en spirituele stromingen. Daarnaast heeft hij veel onderzoek gedaan naar persoonlijke professionele ontwikkeling. Hij publiceerde verschillende boeken en ontving internationale prijzen voor zijn werk. Voor meer informatie over Fred, klik hier.Commenti


bottom of page