top of page

WIE IK BEN

Professioneel

Mijn praktijk richtte ik op in 2008.

Voor die tijd was ik werkzaam in het werkveld human resources binnen verschillende internationale corporates. In de begin jaren van mijn praktijk werkte ik als coach/ counselor en ik runde een bescheiden yogaschool, waarin ik samen met collega's yogalessen en workshops verzorgde.

Naarmate mijn werk als coach/ counselor zich verdiepte, ben ik mij meer therapeutisch gaan bekwamen. Zo ontdekte ik ook het belang van lichaamsgerichte- en traumatherapie, omdat praten alleen vaak niet genoeg is. Dit heeft tot grote inspiratie geleid en verandering in mijn manier van werken.

Als lichaamsgericht therapeut heb ik mij gespecialiseerd in Biodynamische psychologie. Op mijn huidige werkdagen heb ik lichaamsgerichte therapie sessies met clienten. Ik geef ook trainingen en workshops vanuit een therapeutisch oogpunt en lezingen voor psycho-educatie. Ik schrijf over bewustzijn en leven in verbinding met onze natuur.

Persoonlijk

Mijn naam is Michelle van der Zee en ik ben 47 jaar. Ik ben opgegroeid in IJmuiden aan zee en woon ruim 20 jaar in Amsterdam. Ik ben de gelukkige moeder van een tiener dochter.

 Mijn grootste inspiratiebronnen zijn de natuur en dat wat ik mag ontmoeten in de relatie met anderen. Ik geniet van eenvoud en verfijning. Van nature ben ik enthousiast, open en vriendelijk. Mijn uitdaging zit in het steeds opnieuw vinden van vertraging in mijn dagelijks leven.

Levensthema's zijn universeel en persoonlijk. Ook ik heb leren bewegen tussen de eb en vloed in mijn leven en de nodige golven genomen. Bewustzijn, nieuwsgierigheid en moed zijn mijn trouwe bondgenoten in het onderzoeken van mijn innerlijke landschap. Ook ben ik dankbaar dat ik me ontmoet heb gevoeld in mijn diepste donkerte en helderste licht door dierbare therapeuten, opleiders, supervisors en collega's. Zonder hen was ik nooit de mens en therapeut geworden die ik nu ben.

 

Opleidingen

Ayurvedic Health Counselor (heden), Hale Pule.

Psychosociale Basiskennis (1/2 jaar), Con Amore.

Biodynamische Psychologie HBO (4 jaar), NIB.

Healing Touch HBO (4 jaar), Healing Touch Academie.

Transactionele Analyse (3 jaar), TA Academie.

Toegepaste Psychologie HBO (4 jaar), Hogeschool Hanzesteden.

Bij- en nascholing

Wounded Healer (2024), J. Pos en H. Verschuren, Bodymind Opleidingen - Presentie in therapie (2023), NIB - Massage dag (2023), NIB - Nervus Vagus (2022), J. Pos, NIB - Mind, Body, and Consciousness: Ayurvedic Lens (2022), Vasant Lad, The Ayurvedic Institute - Depression & Anxiety through Ayurveda (2022), Vasant Lad, The Ayurvedic Instituut - The effect of color therapy and music on mental health (2022), Vasant Lad, The Ayurvedic Instituut - Ayurveda in theorie en praktijk, incl. Vedisch koken, M. van den Heuvel en S. Kuperus - Trauma & Spirituality (2018), P. Levine en M. Bentzen. Bodymind Opleidingen - Pulsatietraining (2018), NIB - Bio-release (2018), NIB - Healing en zelfbewustwording (1 jaar), School of Life - Vinyasa Yoga opleiding (1 jaar), Svaha Yoga - Hatha Yoga opleiding (3 jaar), Yoga Academie Amsterdam - Reiki (2017), Reiki Instituut Nancy Pistolozzi - Focussing Eugene Gendlin (2012), Drs. R.J.G. Maas - TA en Spiritualiteit (2012), Bea Verzaal en Lieuwe Koopmans -Relationele TA (2012), Helena Hargaden, TA Academie - Overdracht Tegenoverdracht (..), Boswijk Instituut - Strategisch Coachen Basisopleiding (2010), Kouwenhoven.

Bekijk hier wat ik doe.

Bij mijn eerste consult had ik direct zo'n gevoel van thuiskomen. Het mag dan een therapeutisch gesprek zijn, maar voor mij is het meer een gesprek van mens tot mens. Die gelijkwaardigheid en echtheid zorgt er bij mij voor dat ik ook echt het vertrouwen heb om me bloot te geven. Dat geeft ruggensteun en brengt mij verdieping.

bottom of page