top of page

WIE IK BEN

Ik ben Michelle van der Zee, opgegroeid in IJmuiden aan zee. Daar liggen mijn roots en daar begon de vorming van mijn identiteit. Na een korte periode in Haarlem, ben ik rond 2004 naar Amsterdam verhuisd. De stad waar ik mij thuis voel en waar ik moeder werd van mijn dochter die nu 9 jaar is. De zee uit mijn jeugd draag ik in mijn hart als symbool voor de rijke potentie van ons mens-zijn. Ik heb zolang ik mij herinner weet gehad van iets heel eigens en diep verlangd om hierin ontmoet te worden. Dit heeft mij gedreven om innerlijk ‘werk’ te doen en ertoe geleid dat ik mij ontwikkeld heb tot wie ik nu ben. Zo werd het organisch helder dat werken als lichaamsgericht psychotherapeut mijn roeping is.

Gedurende de afgelopen 15 jaar heb ik mensen begeleid in hun proces van zelfontplooiing en bewustzijnsontwikkeling. Dit deed ik vanuit The Respect Company; mijn praktijk voor coaching, counseling, psychotherapie en yoga.

Mijn achtergrond ligt in het bedrijfsleven, waar ik vanuit verschillende rollen steeds meer betrokken ben geraakt bij de ontwikkeling van organisaties en medewerkers. In die tijd heb ik mij psychologisch geschoold en de opleiding Transactionele Analyse afgerond.

Vanuit mijn interesse om het lichaam te betrekken in het therapeutische proces en mijn nieuwsgierigheid naar het energetische aspect hierin, heb ik yoga opleidingen gevolgd. In de jaren die volgden heb ik mij verbonden aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie, BodyMind Opleidingen, School of Life en Vijnana Yoga, waar ik verschillende vervolgopleidingen, workshops en leer-therapieën heb gevolgd. Ik ben opgeleid tot lichaamsgericht psychotherapeut en healing touch therapeut. Het meest voel ik mij biodynamisch psychotherapeut, daarin komt mijn eigenheid het meest naar voren.

Beroepsverenigingen waar ik lid van ben:

SBLP Stichting Beroepsorganisatie Lichaamsgeoriënteerde (Psycho) therapie, EABP European Association Body Psychotherapy, NVLP Nederlandse Vereniging Lichaamsgerichte Psychotherapie en CAT Collectief Alternatief Therapeuten en NVTA De Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse.

Bekijk hier wat ik doe.

Bij mijn eerste consult had ik direct zo'n gevoel van thuiskomen. Het mag dan een therapeutisch gesprek zijn, maar voor mij is het meer een gesprek van mens tot mens. Die gelijkwaardigheid en echtheid zorgt er bij mij voor dat ik ook echt het vertrouwen heb om me bloot te geven. Dat geeft ruggensteun en brengt mij verdieping.

bottom of page