top of page

CREATie

De gezamenlijk gecreëerde sfeer in mijn praktijkruimte wordt ondersteund door de heldere kunstwerken van Carlijn Potma die de ruimte stil en levendig tegelijk maken. Haar kunst spiegelt voor mij een bijzonder soort verfijning, een subtiele wijze van de wereld inkijken met oog voor de schoonheid van de natuur in al haar dimensies.

 

Het raakt me diep; de kracht van eenvoud, de diepgang, de polariteiten en de heelheid. Ik geniet ervan om haar creaties in te zetten in mijn werk, wanneer ik met symboliek, archetypen of beelden uit de natuur werk. Beelden kunnen zo ondersteunend zijn!

 

Waar de creativiteit van Carlijn en mij samenvalt, als een co-creatie, weet ik opnieuw hoe belangrijk het is om ons met onszelf en elkaar te verbinden. “We are all one” met behoud van eigenheid.

 

Ik verwelkom je graag om haar werk te bekijken, het vanuit jouw eigen perspectief te zien en te ervaren wat in jou tot beweging wil komen.

Het betreft drie kunstwerken die zij ‘Ooggetuige’, ‘Medicine’ en ‘Diptychs’ noemt.

OOGGETUIGE

De getuige leidt je naar binnen toe, naar het vormloze centrum van je eigen zijn. Deze plek is leeg, stil en licht - de bron van waaruit alles ontspringt. De wereld van vormen, van energie, van kleuren, die constant in beweging is. Dansend op het ritme van expansie en contractie. Het éénvoudig oog is de deur van ons werkelijk’ thuis. Zie je het alles als één of ben je van de wereld in twee? 

Medicine

Medicine wijst naar de universele wetten van de natuur; ken deze wetten en je kent jezelf, ontsluiert je ware natuur. Wat we zaaien dat oogsten we. Wat komt dat vergaat, in dat Ene wat alles doordringt. Ieder deel van deze creatie - van blad tot boom, van hand tot mens - weerspiegelt het hele universum. Hoe langer je naar dit werk kijkt, hoe meer je ontdekt, hoe meer je begrijpt. Enkel door de natuur te observeren. Net als in de andere tekeningen die ik maak komen polariteiten samen: stilte en beweging, expansie en contractie, melodie en maat, licht en donker, de moeder en de vader. Medicine is ook een ode aan de eeuwenoude en nog altijd springlevende tradities van plantmedicijnen. 

Diptychs 

De diptychs zijn helder, vredig, in balans en ze spelen met perceptie. De één is de ander. Of is de ander één? Waarheid is simpel vertellen zij. 

bottom of page